От днес до 13 ноември 2020 г. се приемят заявления за

...
От днес до 13 ноември 2020 г. се приемят заявления за
Коментари Харесай

Започва приемът на заявления за подпомагане по подмярка COVID 3

От през днешния ден до 13 ноември 2020 година се приемят заявления за подкрепяне по подмярка 21.3 " Извънредно краткотрайно подкрепяне за дребни и междинни предприятия и приети групи и организации на производители Коронавирус 3 " от Програмата за развиване на селските региони 2014-2020 година Бюджетът на подмярка Коронавирус 3 е над 7 млн. лв. (7 321 096 лева.), а кандидатстването става със заявление в Областните дирекции на Държавен фонд  " Земеделие " по местоположение на предприятието или по адрес на седалището на юридическото лице.

Чрез подмярка Коронавирус 3 могат да се подпомагат микро-, дребни или междинни предприятия, осъществяващи преправка на селскостопански артикули, включени в Приложение I към Договор за функционирането на Европейския съюз, или на памук, като се изключи рибни артикули, както и групи, и организации на производители, които реализират преправка, предложение на пазара или развиване на селскостопански артикули. 

Финансовата помощ по подмярка Коронавирус 3 е в размер на 5% от цената на заявените доходи от реализация на модифицирани селскостопански артикули за 2019 година или за лице, заето в предприятието и се изплаща под формата на еднократна сума в размер на 270 лева за едно заето лице, приравнено към средносписъчния брой на личния състав по данни от Национална агенция за приходите. Водещо изискване при Коронавирус 3 е дотации да се дават в случаите, че в предприятието има открит спад на приходите от продажба на модифицирани селскостопански артикули с минимум 20%. Таванът на финансова помощ за предприятията по подмярката е до 50 хиляди евро. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР